I vår restaurang och café hoppas vi att Ni skall trivas.

Varje vecka har vi 4 lunchalternativ som gäller hela veckan.

Veckans lunch/veckans vegetariska/veckans soppa samt vår variant på lunchsallad.

Veckans lunchmeny v 17 måndag 24 april - fredag 28 april

- Helstekt fläskytterfilé med rosmarin, sparris och rotfrukter.

- Köttbullar i lingon och timjansås, serveras med potatismos och picklade morötter.

- Broccoli och bulgurbiffar med spenat och rädissallad.

- Lillings lunchsallad med val av kyckling, tonfisk eller taleggio

 

Veckans lunchmeny v 18 tisdag 2 maj - fredag 5 maj

- Örtfyllda kalvfärsbiffar, potatisgratäng med karamelliserad fänkol.

- Kycklinggryta med sparris, balsamico och rostad vitlök, serveras med ris.

- Sötpotatisbiffar med couscous och en citron- och yogurtsås.

- Lillings lunchsallad med val av kyckling, tonfisk eller taleggio

 

Priset är 125 kr inklusive salladsbuffé, kolsyrat/stilla vatten, kaffe/te samt vår egengjorda fudge.

NYHET är vårt lunchkort som innebär att ni betalar 115 kr per lunch istället för 125 kr, ladda kortet med minst 5 luncher.

Ni vet väl om att vi har barnmeny (för barn upp till 12 år) varje lunch med pasta och köttbullar, pannkakor, barnpizza eller halvportion av veckans lunchmeny.

Val av råvaror

Vi förstärker vår redan inslagna linje med att alltid arbeta med bra råvaror. Vi försöker även att laga säsongsbaserad mat för att utnyttja de råvaror vi har tillgång till i närheten. Tex bakar vi vårt bröd varje morgon med ekologiskt mjöl från Saltå Kvarn.

Bra råvaror både smakar och känns bättre, det hoppas vi att du som kund skall märka!

Vi har valt att endast laga mat med nöt, fläsk, lamm, och kyckling från Sverige. Detta är bättre för både vår hälsa, miljö och för ett hållbart samhälle. Anledningar till att välja svenskt kött för att det är lokalt producerat, de svenska korna, fåren och lammen går på sommarbete, de öppnade betet främjar många arter av växter, fåglar och insekter. Det minskar långa transporter och det skapar arbetstillfällen i Sverige.

Svenskt kött håller hög kvalitet, vi har världens mest omfattande djurskyddslag och lägst antibiotikaförbrukning i EU. Det har också visat sig att det ger mycket mindre utsläpp av växthusgaser att producera ett kilo nötkött i Sverige jämfört med det globala genomsnittet.

  

Drift & produktion:  Wikinggruppen